Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Let’s Do It Greece: Συμμετέχουν 210 φορείς και 65 δήμοι σε όλη την Ελλάδα

Όταν πριν από μερικούς μήνες ξεκίνησε στην Ελλάδα η προώθηση της καμπάνιας Let’s Do It Greece φαινόταν ως ένα δύσκολο εγχείρημα, ως μια μεγάλη πρόκληση.

Η ΕΕΣΔΑ και ο «Ώρα για Δράση» ως διοργανωτές της καμπάνιας αποφάσισαν να κινητοποιηθούν και να ενημερώσουν κάθε ενεργό φορέα από κάθε άκρη της Ελλάδας.

Η ανταπόκριση όλων ήταν συγκινητική και άμεση και τα αριθμητικά αποτελέσματα μέχρι στιγμής ξεπερνούν κάθε προηγούμενο. Εθελοντικοί και άλλοι φορείς από όλη την Ελλάδα,θα συμβάλλουν στον καθαρισμό, σε μία μόνο ημέρα, απλών περιοχών, αλλά και σημαντικών οικοσυστημάτων της χώρας μας.

Είναι μία πρωτοφανής για τα ελληνικά δεδομένα προσπάθεια η οποία όμως με τη συμμετοχή όλων μας μπορεί να επιτευχθεί.

Κινητοποιήθηκαν σε ολόκληρη την Ελλάδα εθελοντικές οργανώσεις, σύλλογοι, δήμοι, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, σχολεία και άλλοι φορείς και όλοι μαζί κατάφεραν να πετύχουν το μεγάλο στόχο.

Περίπου δέκα ημέρες πριν από την ημέρα της δράσης 210 φορείς και 65 Δήμοι πανελλαδικά, οργανώνουν σε πολλαπλά σημεία τις δικές τους τοπικές δράσεις και καλούν τους εθελοντές τους να καθαρίσουν όλοι μαζί την χώρα, λέγοντας δυναμικά “Let’s Do It Greece”.

Επειδή όμως σημασία έχουν και τα νούμερα στόχος, είναι να κινητοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες χιλιάδες πολιτών, ώστε η Ελλάδα να ξεχωρίσει στην παγκόσμια καμπάνια.

Στην Εσθονία συγκεντρώθηκαν 50.000 εθελοντές, στη Λιθουανία 393.000, στη Λετονία 500.000, στην Πορτογαλία 100.000, στο Νέο Δελχί 50.000, στη Σλοβενία 270.000, στη Ρουμανία 200.000, στη Φιλανδία 300.000. Στην Ελλάδα πόσοι θα είμαστε;

Καλούμε, λοιπόν, κάθε ενεργό και ευαισθητοποιημένο Έλληνα Πολίτη να δηλώσει τη συμμετοχή του μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της καμπάνιας, www.letsdoitgreece.org, δίνοντας το e-mail του (στην κατηγορία Δηλώστε Συμμετοχή – Πολίτες) για να ενημερωθεί για τις δράσεις που θα γίνουν στην περιοχή του.

Η υποστήριξη και η συμμετοχή όλων μετράει. Ας δείξουμε όλοι οι Έλληνες μαζί την όμορφη, καθαρή και δημιουργική πλευρά της χώρας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου