Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Μικροί μαθητές καθάρισαν την παραλία της Γλυφάδας

Τη Διεθνή Ημέρα Βιοποικιλότητας (22 Μαΐου) – αφιερωμένη φέτος στη Θαλάσσια Βιοποικιλότητα – τίμησαν με το δικό τους τρόπο 100 μέλη του προγράμματος Παιδική HELMEPΑ από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών και το 7ο Δημοτικό Σχολείο Γλυφάδας καθαρίζοντας την παραλία της Γλυφάδας με τους εθελοντές εκπαιδευτικούς τους και τη συνδρομή στελεχών της HELMEPA.

Αν και η ακτή ήταν σχετικά καθαρή, οι μικροί εθελοντές «ανακάλυψαν» πολλά μικρά απορρίμματα κυρίως στα βράχια, όπως φίλτρα τσιγάρων, καλαμάκια, πλαστικές σακούλες και χάρτινα αντικείμενα γεμίζοντας 20 μεγάλες σακούλες απορριμμάτων.

Οι ανθρώπινες κοινωνίες εξαρτώνται άμεσα από το θαλάσσιο πλούτο που κατοικεί από τις ακτές μέχρι και τα μεγάλη βάθη της θάλασσας. Ωστόσο, ανθρώπινες δραστηριότητες όπως η υπεραλίευση, η λανθασμένη διαχείριση των απορριμμάτων και οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, εξακολουθούν να απειλούν τη θαλάσσια ζωή.

Στέλεχος της HELMEPA ενημέρωσε τα παιδιά για την ανάγκη προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος, για την προσφορά των θαλασσών, τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν από τη δική μας ανεύθυνη συμπεριφορά και τους τρόπους που ο καθένας μας μπορεί να τις προστατέψει.

Ο σύλλογος χειμερινών κολυμβητών που δραστηριοποιείται στην περιοχή και οι παρόντες λουόμενοι, επαίνεσαν τα παιδιά για τη συμβολική τους πράξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου