Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Medasset: «Πάρε Μέρος και Καθάρισες» σε 7 περιοχές της Ελλάδας

Tο MEDASSEΤ σε συνεργασία με το περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Αποστολή Νερό» του Συστήματος της Coca-Cola στην Ελλάδα (Coca-Cola Τρία Έψιλον & Coca-Cola Hellas), εξακολουθεί για δεύτερη συνεχή χρονιά την εκστρατεία περιβαλλοντικής ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης «Πάρε Μέρος και Καθάρισες» που περιλαμβάνει δράσεις εθελοντικού καθαρισμού ακτών σε επτά περιοχές της Ελλάδας. Φέτος, υποστηρικτής της εκστρατείας είναι και το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών (UNEP/MAP).

Σκοπός της εκστρατείας είναι η διάδοση του μηνύματος ότι η προστασία των ακτών και των παράκτιων οικοσυστημάτων είναι υπόθεση όλων μας. Μέσα από συμβολικούς καθαρισμούς, η εκστρατεία «Πάρε Μέρος και Καθάρισες» στοχεύει στην ενημέρωση του κοινού για τις επιπτώσεις των απορριμμάτων στη θαλάσσια ζωή και η ενίσχυση του εθελοντισμού στην πράξη. Αρωγοί της προσπάθειας είναι εθελοντές της μαθητικής κοινότητας, σύλλογοι και ομάδες, Δήμοι και φορείς αλλά και πολίτες κάθε ηλικίας στις κατά τόπους κοινωνίες που ενώνουν.

Ενώνοντας τις δυνάμεις μας μπορούμε να να αφυπνίσουμε συνειδήσεις και να μετατρέψουμε μικρές αλλά αποτελεσματικές ενέργειες και σωστές συνήθειες σε γιγαντιαίο όφελος για το περιβάλλον και τον άνθρωπο.

—Προγραμματισμένες δράσεις:
• Δήμος Θερμαϊκού, Θεσ/νίκη, Ποταμός Επανομή, Πέμπτη 10 Μαΐου στις 10 π.μ.
• Δήμος Τανάγρας, Σχηματάρι (Πλάκα & Δήλεσι), Παρασκευή 11 Μαΐου στις 10 π.μ.
• Δήμος Αιγαιαλείας, Αλυκή, Πέμπτη 24 Μαΐου στις 10 π.μ.
• Δήμος Πατρέων, Δημορηγόπουλου, Παρασκευή 25 Μαΐου στις 10 π.μ.
• Δήμος Μαρκοπούλου, Υγρότοπος Βραυρώνας, Τετάρτη 30 Μαΐου στις 10 π.μ.
• Δήμος Ηρακλείου, Αμμουδάρα (Παγκρήτιο Στάδιο), Παρασκευή 8 Ιουνίου στις 10 π.μ.

Για περισσότερες πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του MEDASSET (www.medasset.gr).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου