Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Αναβαθμίζονται ιστορικές οδοί της Αθήνας

Συνεχίζεται από τη Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με ομάδες πολιτών, η εκστρατεία καθαρισμού και λειτουργικής αναβάθμισης ιστορικών οδών της πρωτεύουσας.

Η εκστρατεία, που θα έχει συνολική διάρκεια τριών μηνών, ξεκίνησε από την οδό Αθηνάς, όπου και στις 22 Αυγούστου συνεχίστηκαν οι εργασίες καθαρισμού, και θα επεκταθεί στις οδούς Σταδίου, Πανεπιστημίου και Ερμού.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι ο συστηματικός καθαρισμός των επιφανειών όλων των κτιρίων, δημόσιων και ιδιωτικών, η επιδιόρθωση και ενίσχυση του φωτισμού, η αποκατάσταση των μικρών στύλων αποτροπής της παράνομης στάθμευσης και η ανανέωση των διαβάσεων κυκλοφορίας πεζών.


Ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης, δήλωσε: «Παρά την τεράστια βελτίωση στα ζητήματα της καθαριότητας στην Αθήνα, δεν είναι λίγες οι φορές που η μεγάλη αυτή προσπάθεια, αδικείται από την γενικότερη εικόνα των δρόμων. Οι καθαροί τοίχοι, σε πρώτη φάση στους μεγάλους δρόμους της πόλης, όπως η Αθηνάς, η Σταδίου και η Πανεπιστημίου, καθώς και σε σημεία με μεγάλη συμβολική αξία για την Αθήνα, είναι για εμάς στόχος άμεσος. Χρειάζεται όμως η ευαισθητοποίηση και η συμμετοχή, ιδίως των καταστηματαρχών, διότι η παγκόσμια πρακτική δείχνει ότι χρειάζεται επιμονή και διαρκή ενεργοποίηση, προκειμένου να επιτευχθεί ο ουσιώδης στόχος, που είναι η διατήρηση των μεγάλων αυτών επιφανειών σε καλή κατάσταση. Παράλληλα, όμως, είμαστε σε αναζήτηση χώρων, που θα χρησιμοποιηθούν ως τόπος έκφρασης, για νεανικές ομάδες, που εκφράζονται από το καλλιτεχνικό γκράφιτι».

«Ήδη με απόφαση του δημάρχου συγκροτείται, στη διεύθυνση Καθαριότητας του δήμου της Αθήνας, ειδική ομάδα που θα ασχολείται μόνο με τον καθαρισμό επιφανειών» δήλωσε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, κ.Ανδρέας Βαρελάς, επισημαίνοντας ότι «τοίχοι, κολώνες και μεταλλικές επιφάνειες, που βρίσκονται σε αρκετά επιβαρημένη κατάσταση, έχουν αρχίσει ήδη να αναπνέουν. Εκτός από τα ειδικά υλικά που απαιτούνται, χρειάστηκε και ειδική εκπαίδευση των συγκεκριμένων υπαλλήλων του δήμου, αφού η επαναφορά των επιφανειών στην αρχική τους μορφή, είναι αρκετά σύνθετη υπόθεση. Γίνεται ο πρώτος καθαρισμός, αφαιρούνται οι εναπομείνασες σκιές και αμέσως τοποθετείται το προστατευτικό υλικό που καθιστά εύκολο το σβήσιμο, στην περίπτωση που κάποιος επιχειρήσει να το ξαναβάψει».

Το ενδιαφέρον αλλά και την ανάγκη ευαισθητοποίησης των δραστήριων ομάδων της πόλης, τόνισε η κυρία Αμαλία Ζέπου, υπεύθυνη του δήμου Αθηναίων για τη Δικτύωση με τις Ομάδες Πολιτών και τόνισε: «Είναι σαφές ότι μία τέτοια πρωτοβουλία, έχει επιτυχία, όταν την αγκαλιάζουν ομάδες πολιτών αλλά και κάτοικοι και επαγγελματίες, οι οποίοι είναι εκείνοι που ουσιαστικά εγγυώνται τη διατήρηση των δρόμων σε καλή κατάσταση. Και έως τώρα το ενδιαφέρον ομάδων αλλά και επαγγελματιών να παρακολουθήσουν την εκπαίδευση και να οργανώσουν τη συντήρηση των επιφανειών, είναι μεγάλο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου