Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Ηλεκτρονικές μάσκες προσώπου για να αντιμετωπιστεί η ατμοσφαιρική ρύπανση (video)

Στη λύση πρωτοποριακών ηλεκτρονικών μασκών προσώπου με φίλτρο, μπαταρίες και data προσανατολίζονται οι Κινέζοι για να αντιμετωπίσουν την εξαιρετικά μολυσμένη ατμόσφαιρα των πόλεων τους.

Η Κίνα είναι παγκόσμια πρωταθλήτρια στην ατμοσφαιρική ρύπανση, καθώς επτά δικές της πόλεις είναι μεταξύ των 10 πιο μολυσμένων του πλανήτη σύμφωνα με ρεπορτάζ της Wall Street Journal που βασίζεται σε πρόσφατες μετρήσεις.

Το Πεκίνο έχει την πιο μολυσμένη ατμόσφαιρα του πλανήτη, βρίσκεται σε διαρκή ομίχλη και σύμφωνα με την έρευνα η ατμοσφαιρική ρύπανση της πόλης έχει αυξηθεί δραματικά μετά τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2008.


Αποτέλεσμα της κακής ποιότητας του αέρα του Πεκίνου είναι και η ακύρωση όλων των υπαίθριων δραστηριοτήτων των μαθητών των σχολείων, καθώς έχει ζητηθεί τα παιδιά, οι ηλικιωμένοι και τα άτομα με παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους.

Η πόλη κατέγραψε το υψηλότερο επίπεδο στη συγκέντρωση διοξειδίου του θείου για το 2000-2005 παγκοσμίως και βρίσκεται στην τρίτη θέση στα ποσοστά διοξειδίου του αζώτου, πίσω μόνο από Σάο Πάολο και το Μέξικο.

Η κατάσταση της ατμόσφαιρας βελτιώθηκε το 2008 με μέτρα που ελήφθησαν σχετικά με την κυκλοφορία των αυτοκινήτων, αλλά έκτοτε χειροτέρεψε και πάλι.

Το Χονγκ Κονγκ, η Γκουανγκζού και η πόλη Τσονγκινγκ επίσης θεωρούνται εξαιρετικά επικίνδυνες, ειδικά για όσους πάσχουν από προβλήματα υγείας στο αναπνευστικό τους.

Πολλοί θεωρούν ότι η νέα ηλεκτρονική μάσκα με τη data που θα δείχνει τα επίπεδα μόλυνσης της ατμόσφαιρας και τις πιο επικίνδυνες περιοχές θα βοηθήσει σημαντικά τους Κινέζους πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου