Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Ξεκίνησε το ερευνητικό πρόγραμμα Discovery Space

Ξεκίνησε χθες στην Αθήνα η τριήμερη συνάντηση του ερευνητικού προγράμματος Open Discovery Space, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από την Ε.Ε., με συντονιστή την INTRASOFT International.

Θα διαρκέσει 3 ημέρες, με τη συμμετοχή 51 ευρωπαϊκών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, ερευνητικών κέντρων και ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Το ερευνητικό πρόγραμμα, συνολικού κόστους 15,32 εκατ. ευρώ, θα ολοκληρωθεί στις 31/3/2015.

Το Open Discovery Space είναι ένα ερευνητικό πρόγραμμα, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από την Ε.Ε. στην κατηγορία «Ηλεκτρονική εξ αποστάσεως Μάθηση (eLearning)» του 5ου προγράμματος-πλαισίου για την έρευνα και την τεχνολογική ανάπτυξη της Ε.Ε και έχει στόχο τη δημιουργία μιας κοινωνικής, πολύγλωσσης, ανοιχτής πλατφόρμας, η οποία θα ενθαρρύνει την υιοθεσία πρακτικών e-Learning.

Το πρόγραμμα θα μυήσει φοιτητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και υπεύθυνους χάραξης εκπαιδευτικής πολιτικής σε μια -πρώτη στο είδος της- πανευρωπαϊκή προσπάθεια για την αντιμετώπιση των βασικών προκλήσεων στο ευρωπαϊκό περιβάλλον ηλεκτρονικής μάθησης.

«Είμαστε πρόθυμοι να επανεξετάσουμε το τωρινό μοντέλο της εκπαίδευσης» δήλωσε ο dr. Αντώνης Ράμφος, συντονιστής του έργου και διευθυντής Έρευνας και Καινοτομίας.

«Το Open Discovery Space έχει στόχο να ανατρέψει τα δεδομένα στον κόσμο της παραδοσιακής μάθησης, δημιουργώντας ένα εντελώς νέο, καινοτόμο και επαναστατικό μοντέλο εκπαίδευσης» ανέφερε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου